Circla Recycling

Minette Andersson, Circla Recycling

”Vi kommer kunna växa länge med Opter!”

Circla Recycling erbjuder sina kunder hämtning, sortering, hantering och transport av avfall. När Minette Andersson började på företaget 2014 var de tre personer på kontoret, och skötte uppdragen med två lätta lastbilar och en liten kranbil. Men företaget växte snabbt och när lastväxlare, liftdumprar och fler kranbilar kom in i verksamheten insåg de att det system de hade inte skulle räcka till.

”Vi behövde ett riktigt transportsystem för enkel transportplanering, rapportering och fakturering. Jag tror att vi tittade på alla system på marknaden innan vi landade i att Opter var det bästa för oss!”
– Minette Andersson, kommunikations- och hållbarhetschef Circla Recycling

Implementationen av Opter har inneburit många fördelar för Circla. Minette berättar att effektivisering av flödet från beställning till fakturering både spar tid och minimerar risken för manuella fel. Det är även en ekonomisk fördel att ha allt i samma system. I transportplaneringen kan de ta fram säker statistik, en trygghet för både kunder och anställda.

 ”Systemet hjälper även mig som hållbarhetschef att filtrera fram statistik och ekonomiavdelningen att jobba strömlinjeformat tillsammans med övrig personal. Vi ser också möjligheter att kunna utveckla den avfallsstatistik som våra företagskunder kräver, för en ännu mer detaljerad hållbarhetsrapportering.”

Boka en demo!

Vill du veta mer? Vi visar gärna hur Opter fungerar och hur enkelt det är att komma igång.