Möt våra kunder old

Transportföretag med sikte på framtiden

400 transportföretag i Norden och Baltikum använder idag Opter för att förenkla och effektivisera sina transportuppdrag. Allt från internationella speditörer och paketdistributörer till express- och budföretag samt experter på specialtransporter. Opter är standardiserat för att passa många men är samtidigt anpassnings­bart för att kunna möta varje kunds unika behov och rutiner.

Läs mer om några av våra kunder och hur de använder Opter nedan.


Med Opter utvecklar vi vår verksamhet

Hans J Nilsson, vd, Flygfrakt

”Det är med Opter vi effektivt format vår struktur och våra processer. Samtidigt som vi inspirerats till att tänka i nya banor. Systemet är faktiskt en förutsättning för att vårt företag ska fungera. Det är vår ryggrad och det hjälper oss att spara tid och pengar.”

Hans J Nilsson på Flygfrakt är en nöjd kund sedan tio år. Alla Flygfrakts bilar, förare, trafikledare och kunder använder Opter vilket också underlättar kommunikationen dem emellan. Opter gör verksamheten mer effektiv i alla led.


Ett transportplaneringsystem utvecklat för våra behov

Michael Alkevik, delägare och projektansvarig, Lillebil

”Att alla medarbetare, från trafikledning till förare, arbetar i samma system gör vår verksamhet effektivare. Några använder endast de mest självklara delarna av systemet, andra går på djupet och lär sig kontinuerligt nya funktioner. Vi får snabbt ut rätt information och våra medarbetare på kontoret avlastas.”

Bud- och transportföretaget Lillebil sökte ett system som inte krävde skräddarsydda lösningar för att fungera för deras verksamhet. Det var tio år sedan. Idag har Lillebil ett 70-tal fordon och alla medarbetare använder Opter.


Därför valde vi Opter

Zebastian Hasslinger, trafikchef Göteborg, Ntex Inrikes

”Vi är mycket nöjda med Opter då det är ett driftsäkert program som gör vårt dagliga arbete lättare. Det är framförallt anpassningsbart och flexibelt. Det känns tryggt att samarbeta med Opter och vi känner tillförsikt inför att växa tillsammans i framtiden.”

Ntex Inrikes valde Opter då de behövde ett robust och pålitligt system för sin verksamhet. Dessutom använde flera av deras åkerier redan Opter, vilket gjorde att de på ett smidigt sätt kunde sammankoppla sig med sina leverantörer.


En tjänst som effektiviserar det dagliga arbetet

Bjørn Tore Simensen, transportledare, Ringstad Transport

”Opters funktioner, såsom transportplanering, förarapp, Drag & Drop och OpterLink, har bidragit till att vi fortsatt har kunnat växa utan att behöva öka vår personalstyrka. Det är en bra indikation på att tjänsten hjälper oss att effektivisera och digitalisera vår organisation och vårt dagliga arbete”.

Ringstad Transport har vuxit snabbt och de var i behov en ny, modern och digital tjänst för bland annat transportplanering. När det visade sig att flera av deras samarbetspartners redan använde Opter och att man då kan ansluta sig digitalt till dem via OpterLink blev valet av tjänst enkelt.