Jobba hos oss! Vi söker en teknisk skribent

2021-01-07

Vi söker dig som brinner för att förstå och förklara teknik. Men som också vill sätta dig in i hur våra kunders oerhört komplexa och snabbfotade vardag ser ut. En ödmjuk teknisk skribent som älskar våra kunder, helt enkelt. Vi vet nämligen att det är vad som krävs för att kunna översätta våra smarta tekniklösningar för effektiv transportplanering så våra användare snabbt får maximalt stöd i sin verksamhet. Det är ett klurigt jobb som kräver noggrannhet och ett stort hjärta.

Om jobbet
Som teknisk skribent hos oss på Opter är du en del av vårt utvecklingsteam och du jobbar med våra kunder och tillsammans med övriga specialister inom företaget. Ditt jobb blir att förbereda, utforma och uppdatera dokumentation och informationsmaterial för användare och systemadministratörer. Det kan till exempel handla om att ta fram riktigt bra beskrivande texter och komplettera med layout i Madcap Flare. Målet är att hjälpa våra kunder och användare så att de kan dra så mycket nytta av vår systemlösning som möjligt. Och för det krävs att förstår vad våra kunders verksamhet behöver, vilken information de använder och hur.

Så här beskriver en av våra medarbetare hur det är att jobba på Opter:

Man får jobba med en kul lösning, ta hand om det som byggs och se hur det förädlas med tiden. Vi är ett skönt gäng där kulturen präglas av en balans mellan jobb och fritid. Vi är långsiktiga i allt som görs, vi springer inte på en massa olika bollar utan gör saker metodiskt. Det viktigaste för oss är att förstå kundens behov och hur vi kan hjälpa till. Och viktigast är att vi strävar åt samma håll.

Vem är du?
För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har tidigare erfarenhet av att jobba med informationsdelning. Du har lätt att se hur texter ska produceras för att skapa sammanhang. Du tar ansvar och är strukturerad, det handlar ju om att ha en djup förståelse och kunna hantera stora mängder information. I vårt team värdesätter vi ödmjuka personligheter som är duktiga på att lyssna och översätta både förväntningar och lösningar. Du bidrar gärna med din erfarenhet och med nya tankar och idéer. Frihet, flexibilitet och långsiktighet är sådant som gör att man trivs och vill växa med oss.

Vad du har för utbildning spelar mindre roll, däremot är det bra om du:

  • Har erfarenhet av att arbeta som exempelvis teknisk skribent, teknisk informatör, språkkonsult, dokumentationsspecialist eller webbredaktör
  • Är gediget intresserad av teknik och har en god teknisk förståelse
  • Trivs att jobba tillsammans med andra
  • Har en utmärk känsla för språk

Ansök redan idag!
Urval och intervjuer görs löpande så hör av dig med en ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Sara Åkerlund på 072-402 24 78, sara.akerlund@opter.com.