Intersped ApS

”Nu har vi bättre överblick över uppdrag, kvalitet och ekonomi”

Sedan firman grundades 1990 har Intersped ApS etablerat sig som en pålitlig logistikpartner som snabbt och säkert levererar allt från små reservdelar till stora maskinkomponenter i hela Danmark och Europa. Branschen utvecklas ständigt och företagets VD, André Lund Kretschmann, berättar att de analyserade marknaden noggrant när de sökte en modern och framtidssäker mjukvarulösning.

”Många av de lösningar som fanns var antingen för stora och för dyra, eller inte lämpliga för vår typ av verksamhet. Opter var en lösning som till ett rimligt pris och med flexibelt upplägg var en bra matchning.”

I slutändan var det ett besök hos en branschkollega och Opter-användare som avgjorde. Sedan implementeringen har Intersped kunnat ersätta flera tjänster med Opters heltäckande plattform. De har fått bättre EDI-kopplingar till sina partners, och kunderna har fått snabb tillgång till live-data, rapportering, aviseringar och dokumentation. Opter Link, som kopplar samman Opteranvändare, bidrar kontinuerligt till ömsesidiga synergier och bättre transportplanering.

André Lund Kretschmann är optimistisk inför Interspeds framtid med fokus på fortsatt hög service, tekniska framsteg och ett aktivt hållbarhetsarbete som viktiga delar av företagets erbjudande. Han är övertygad om att Opter kommer att fortsätta bidra till ökad effektivitet i företaget.

”Jag kan bara ge Opter mina varmaste rekommendationer. Både på grund av själva programvarulösningen och ekonomin i den, men också – och framför allt – på grund av den mycket serviceinriktade organisationen. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete.”

Boka en demo!

Vill du veta mer? Vill du veta mer? Vi visar gärna hur Opter fungerar och hur enkelt det är att komma igång.