Om Opter

Opter grundadare Johan Frisk och Viktor Edlund

”Alltid lite bättre – det är det som driver oss”

Opter gör det enklare, roligare och mer lönsamt att driva transportföretag. Bakom det marknadsledande verksamhetssystemet Opter finns ett stabilt och lönsamt företag med samma namn.

Viktor Edlund, VD
”Vi vill våra kunder, varandra och oss själva väl – det är så jag skulle sammanfatta vad Opter står för.”
Viktor Edlund, VD

Att bidra till positiv förändring, att med smarta systemlösningar långsiktigt hjälpa transportföretag bli mer hållbara samt att skapa en riktigt bra arbetsplats. Det var målet när Opter grundades av Johan Frisk och Viktor Edlund 2002. Företaget hette då Fleet 101 och produkten K2.

Fortfarande är det välvilja som formar och driver oss på Opter. Med omtanke om varandra, användarna och omvärlden hjälper vi de många företagare som använder vår mjukvara att leva upp till sina kunders önskemål, medarbetarnas behov och omvärldens krav. Det har gjort Opter till Nordens ledande verksamhets­system för transport­branschen.

Vi utvecklar Opter i nära dialog med våra kunder. Det är deras gemensamma behov som styr hur systemet ser ut och fungerar. Ju fler företag som använder och med sina utmaningar bidrar till att utveckla Opter desto större nytta gör systemet för vart och ett av dessa hårt konkurrens­utsatta företag.

Kundnöjdheten är avgörande för vår framgång, det är också därför våra kunder inte låses fast i ett dyrt system eller omfattande konsultprojekt. Vår affärsmodell – en standardiserad, anpassningsbar lösning som hela tiden utvecklas och som kunder betalar månadsvis för utifrån sin verksamhets storlek – ansågs vara en galen idé när vi startade. Sedan dess har företaget vuxit med 25% årligen under många år. Med över 500 kunder och tusentals användare är Opter snudd på standard i transportbranschen idag. Opter är ett tryggt och modernt val för transportföretag som helst av allt lägger tid på sina kunder och på att driva en långsiktigt lönsam verk­samhet.

Opter har idag kunder i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland och Island.

Senaste nyheterna