Frågor & svar

Nyfiken på Opter? Här är de vanligaste frågorna

Hur vet jag att systemet passar min verksamhet?

Opter är utvecklat för transportföretag och är standardiserat för att passa många. Samtidigt är det anpassnings­bart för att kunna möta varje kunds unika behov och rutiner.

Kontakta våra säljare så kan vi tillsammans titta på hur Opter kan stödja och effektivisera just er verksamhet och hur enkelt det är att komma igång. Vi ses hos er, hos oss eller via en digital möteskanal.

Vad kostar Opter?

Mjukvaran Opter är en prenumerationstjänst där ni betalar ett fast pris per månad utifrån hur många bilar och sändningar ni vill hantera i systemet. I månadsavgiften ingår all funktionalitet, alla uppgraderingar och givetvis support.

Hur kommer vi igång med Opter?

Det ska vara enkelt. Ni utser en system­ägare som kan er verksamhet och era behov. Vår driftsättningskonsult agerar sedan guide och bollplank genom driftsättningen av systemet. Tillsammans kommer vi fram till hur Opter ska hjälpa just er – vilken information som behöver finnas tillgänglig, hur uppgifter ska registreras eller hämtas in samt hur appar och webbar ska se ut m.m. Vi är med er från första stund tills ni är igång med systemet.

Hur lång tid tar det?

Det beror lite på hur stora ni är och vilka funktioner ni vill använda. Det vi lärt oss är att det allra viktigaste för att snabbt komma igång är att er engagerade systemägare kan avsätta den tid som krävs för att tillsammans med oss ställa in er lösning och utbilda era användare.

Vem ansvarar för tekniken?

Opter körs i vår molnlösning på Microsoft Azure, och ni ansluter via ett program på er dator. Det går även att installera Opter på era egna servrar eller hos er hostingpartner. Då ansvar ni själva för drift av server och övrig hårdvara. Oavsett vilket alternativ ni väljer ser vi till att alla våra kunder automatiskt får tillgång till uppgraderingar.

Ingår support?

Självklart!

Elektroniska kundbokningar, funkar det? Kan våra kunder följa sina uppdrag? Och hur hanteras alla dokument?

På sidan Så fungerar Opter hittar ni svaret på de allra flesta frågor om hur Opter kan stödja er verksamhet.

Vill ni veta mer är ni alltid välkomna att kontakta oss.