BDX

”Ett system som passar våra behov.”

BDX använder Opter för sin logistikverksamhet sedan 2013. Valet föll på Opter då det passar deras behov av att ha trafikledaren i centrum och välutvecklade funktioner för hantering av kollin, ordrar och uppdrag.

”Systemet har smarta funktioner som underlättar vår vardag”, säger Mattias Eriksson, projektledare inom systemutveckling, BDX.

BDX skapar innovativa helhetslösningar för kunders behov inom logistik-, entreprenad- och industritjänster. De arbetar över hela landet men har framförallt norra Sverige som sin hemmamarknad. BDX har 275 medleverantörer, som tillsammans har 1 600 maskiner och fordon, som utför uppdrag åt deras kunder. Varje medleverantör har i sin tur oftast egna anställda vilket gör BDX till ett ovanligt stort småföretag med hela 1 900 professionella förare.

”Vi har väldigt många uppdrag och intressenter vilket gör att vi använder de flesta av Opters funktioner. De funktioner vi använder är; ordermottagning, EDI, webb, skapande av ordrar, trafikledning, ruttoptimering, OpterLink, fordonskommunikation, skanning, orderkontroll, fakturering, avräkning samt statistik.” säger Mattias Eriksson.

Opter gör det också möjligt för BDX att digitalisera alla sin ordrar och följa en standardiserad orderprocess, vilket ger mervärde för kunderna i form av tydlighet, noggrannhet och kontroll till alla intressenter. ”Vår logistikavdelning har vuxit och haft en väldigt positiv utveckling de senaste 10 åren. Opters system är en av de bidragande faktorerna till detta.” avslutar Mattias.

Boka en demo!

Vill du veta mer? Vi visar gärna hur Opter fungerar och hur enkelt det är att komma igång.