BDX

”Ett system som passar våra behov.”

BDX använder Opter för sin logistikverksamhet sedan 2013. Valet föll på Opter då det passar deras behov av att ha trafikledaren i centrum och välutvecklade funktioner för hantering av kollin, ordrar och uppdrag.

”Systemet har smarta funktioner som underlättar vår vardag.” säger Mattias Eriksson, projektledare inom systemutveckling hos BDX.

BDX skapar innovativa helhetslösningar för kunders behov inom logistik-, entreprenad- och industritjänster. De arbetar över hela landet men har framförallt norra Sverige som sin hemmamarknad. BDX har 275 medleverantörer, som tillsammans har 1 600 maskiner och fordon, som utför uppdrag åt företagets kunder. Varje medleverantör har i sin tur oftast egna anställda vilket gör BDX till ett ovanligt stort småföretag med hela 1 900 professionella förare.

”Vi har väldigt många uppdrag och intressenter så vi använder de flesta av Opters funktioner. Det är ordermottagning, EDI, kundwebb, trafikledning, ruttoptimering, OpterLink, fordonskommunikation, skanning, orderkontroll, fakturering, avräkning och statistik.”

Opter gör det möjligt för BDX att digitalisera alla sina ordrar och följa en standardiserad orderprocess, något som ger både kunder och intressenter mervärde i form av tydlighet, noggrannhet och kontroll. ”Vår logistikavdelning har vuxit och haft en väldigt positiv utveckling de senaste 10 åren. Opters system är en av de bidragande faktorerna till detta.” avslutar Mattias.

Boka en demo!

Vill du veta mer? Vi visar gärna hur Opter fungerar och hur enkelt det är att komma igång.