Itide AS

”Att jobba smartare frigör kapacitet.”

Itide AS har använt Opter som TMS-system sedan 2016. När verksamheten växte behövde de ett flexibelt system som kunde skalas upp i samma takt.

”Vi valde Opter för att få alla operativa logistikfunktioner på samma ställe och optimera våra processer”, säger Mie Marlene Fjeldheim, projektkoordinator på Itide.

Sedan grundandet 2008 har Itide varit ett företag med fokus på personliga relationer, kvalitet och att helt enkelt vara ett transportföretag ”i tiden”. Idag har de en fordonspark med 27 fordon i olika storlekar. De tjänster som erbjuds är främst transporter av gods med samma, eller nästa-dag leverans. Utöver detta även tjänster inom lagerlogistik.

När konkurrensen är hård blir kontroll på priser, kostnader, kvalitet, avvikelser och full spårbarhet på försändelser A och O. Itide använder Opter för att samla alla aktiviteter knutna till en order i samma verktyg. Själva transportplaneringsverktyget tycker Mie Marlene Fjeldheim ger bra överblick för bästa möjliga planering, automatisering och ruttoptimering,

”I en hektisk vardag är det viktigt med ett enkelt verktyg för komplicerade logistikoperationer. Att jobba smartare frigör kapacitet, så att vi kan fokusera på rätt saker.” avslutar hon.

Boka en demo!

Vill du veta mer? Vi visar gärna hur Opter fungerar och hur enkelt det är att komma igång.