Opter växer i Danmark

2022-10-12

För att kunna hjälpa alla våra kunder bättre blir vi lite mer danska.

Martin Højgaard Olsen och Anders Skyt

När allt fler danska företag väljer Opter blir uppdragen fler för kundsupport och driftsättning. På huvudkontoret i Stockholm finns Martin Højgaard Olsen och Anders Skyt.

Martin har arbetat länge på Opter med både support och driftsättning och har under senaste året hjälpt nya danska kunder igång med Opter. Han kommer från Köpenhamn och har IT-bakgrund från transport- och byggbranschen.

Jag älskar att komma ut och träffa kunderna! Se hur olika företag jobbar, lyssna in. Kartlägga processer och tillsammans med kunden komma fram till hur de kan optimera sin verksamhet.

Martin Højgaard Olsen, driftsättare

Anders Skyt som ger våra kunder support på danska är också född i Danmark, men har bott i Sverige i 22 år. Jobbet på Opter hittade han när Martin postat i en Facebook-grupp för sverigedanskar. Anders har lång erfarenhet av att arbeta hjälpa danska kunder från Sverige.

Till sin hjälp har de sedan några veckor även nya kollegan Michael Gaasedal. Michael arbetar på plats i Danmark med driftsättning av nya danska kunder.

Hjälpen på danska
För att våra kunder ska få ut så mycket som möjligt av systemet finns en omfattande onlinedokumentation med hjälpartiklar. Nu finns hela dokumentationen översatt till samtliga nordiska språk och har alltså även den blivit lite mer dansk.

Så vad tycker Martin och Anders är det bästa med Danmark och Sverige?

Martin
Danmark: Att man aldrig är mer än 52 kilometer från havet.
Sverige: Den svenska naturen och fjällen. Och människorna, man har en väldigt tillbakalutad inställning till livet här.

Anders
Danmark: Den danska dynamiten! Stoltheten när hela landet backar upp kring landslaget i fotboll.
Sverige: Det tillåtande barnvänliga trevliga samhället och stark tro på allas lika värde.

Senaste nyheterna