Varför Opter?

Smartare transportplanering helt enkelt


Tryggt och framtidssäkert

Tjugo års utveckling och en nära dialog med hundratals kunder har bidragit till att Opter idag är ett marknads­ledande verksamhetssystem för små och medelstora transportföretag i Norden. Opter är standardiserat för att passa många men är samtidigt anpassnings­bart för att kunna möta varje kunds unika behov och rutiner. Opter utvecklas hela tiden utifrån marknadens behov och nya tekniska möjligheter. Det gör att våra kunder kan fokusera på sin verksamhet, trygga i att alltid ha det moderna systemstöd de behöver.


En enklare vardag

Opter förenklar vardagen för transportföretag, en vardag som kan vara nog så komplicerad och föränderlig. Med Opter som stöd för verksamheten vet ni att bokning, orderhantering, transportledning, ruttoptimering, kommunikation med förare och kunder, EDI-kopplingar, prissättning och fakturering alltid fungerar. Ni vet också att ni alltid har tillgång till ett modernt TMS-system med stöd för att hantera era uppdrag och transporter.


Digitalisering till fast månadskostnad

Transportplanering med Opter innebär att prenumerera på digitalisering. Opter uppdateras löpande, utan att ni eller era användare behöver göra något. Manuella processer blir smidigt digitala och i takt med systemets utveckling automatiseras er verksamhet ytterligare. Hela systemet, alla nya funktioner och uppdateringar ingår. Självklart ingår också support. Och det till ett fast pris per månad. 


Vi hjälper er att komma igång

Självklart hjälper vi er att ställa in systemet så att det stöttar just era rutiner på bästa sätt. Vilken order­bild och trafik­ledning passar er bäst? Hur vill ni att er förarapp och webbokning ser ut? Och hur vill ni utforma fakturor och systemets övriga funktioner. Vi guidar er och agerar bollplank åt er systemägare och era användare tills ni är igång. Tillsammans lägger vi grunden för fortsatta effektivitetsvinster, nöjdare kunder och modern digital utveckling.


Mänsklig teknisk support

När ni kommit igång är det vårt supportteam som tar över. Skulle ni dyka på problem eller ha frågor får ni, givetvis utan kostnad, snabb hjälp av våra erfarna problem­lösare. De förstår sig på er verksamhet och kan Opter utan och innan.


Systemet som tycker om andra system

Opter samarbetar gärna med andra verk­samhets­- och ekonomi­system. Integrationer är vardagsmat för oss, vi har gjort tusentals! Oavsett om det är kunder eller andra fraktbolag ni vill samarbeta med digitalt så hjälper vi er smidigt med EDI-integration.


Byggd på den senaste tekniken

Opter bygger på Microsofts senaste teknik. För användarna innebär det ett Windowsgränssnitt och för chaufförerna en app som enkelt laddas ned från Google Play. Åkare och kunder kommer också åt den information de behöver via webbportaler. Opter körs i vår molnlösning på Microsoft Azure, och ni ansluter via ett program på er dator. Det går även att installera Opter på era egna servrar eller hos er hostingpartner.


Vill ni testa?

Boka en demo så visar vi hur enkelt det är att komma igång och hur Opter kan hjälpa er att utveckla er transportverksamhet. Givetvis kan ni också höra av er via e-post till info@opter.com, eller till någon av våra säljare.