Möt utvecklaren Jonas Sand

2021-03-04
Jonas Sand, utvecklare, Opter

Jonas Sand arbetar som utvecklare på Opter sedan 2012. Hans största ansvarsområde är att underhålla och utveckla webbtjänsterna som vi erbjuder våra kunder och deras underleverantörer.

Vad är roligast med att arbeta som utvecklare?
Jag gillar när det går fort i svängarna och när förändring är en del av vardagen, vilket det är på Opter. Därför passar det också perfekt för mig att jobba med webbutveckling eftersom tekniken går fort framåt och det sker nya intressanta saker varje dag.

Vad är det bästa med att arbeta på Opter?
Förutom att dagligen få arbeta med det jag gillar är det bästa självklart kollegorna! Alla är trevliga och det finns mycket kunskap att inhämta från varandra. Även om vi nu arbetar på egen hand hemifrån finns det alltid en stark teamkänsla.

Hur kan en typisk arbetsdag se ut för dig?
Antingen sitter jag med nyutveckling som någon av våra kunder har önskat eller strategisk utveckling som handlar om att bygga till de funktioner som vi anser är viktiga för att få produkten dit vi vill. Sist men inte minst arbetar jag en del med buggfixar och testning av systemet för att hela tiden upprätthålla kvaliteten.

Arbetar ni i utvecklarteamet med något spännande projekt just nu?
Den senaste tiden har vi arbetat med att få upp vår tjänst i molnet. Med detta når vi en stor milstolpe som öppnar upp för nya möjligheter för Opter i framtiden.

Vem tror du att man ska vara för att passa som utvecklare på Opter?
För att passa som utvecklare på Opter bör man vara ambitiös och ha en vilja att hjälpa andra genom att dela med sig av den kunskap man besitter. Det är såklart också ett plus i kanten om man vill följa med på våra biljardkvällar (som kommer att anordnas igen när pandemin är över).

Vad gör du när du inte jobbar?
På fritiden gillar jag att träna och hålla mig aktiv – allt sådant som jag kunde göra innan jag blev trebarnsfar?. Nu går det mesta av tiden åt till att mysa med min dotter på tre år och se till att mina tvillingpojkar på sex månader inte stoppar något farligt i munnen.

Senaste nyheterna