Opter levererar till PostNords budverksamhet

2021-02-12
Illustration: PostNord

I januari bytte PostNord Bud tillbaka till sitt gamla namn PEX Bud. I samband med namnbytet har varumärket fått ett nytt utseende och ett uppgraderat boknings- och transportplaneringssystem – Opter.

– Efter att tittat på ett par olika alternativ föll valet på Opter utifrån vad vi ser för möjligheter för oss att kunna möta marknadens krav och att vi ska kunna överträffa kundens förväntan, säger Patrik Johansson, IT-systemkoordinator på PEX Bud.

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. De säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom sin expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar de förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik. 2019 hade koncernen cirka 29 000 anställda och en omsättning på 38,3 miljarder SEK.

PEX Bud valde Opter som system för att; det ger dem en stor frihet att kunna skapa den prissättningsmodell de önskar, tillgång till enkla EDI-kopplingar, kundwebb, förarapp och Track&Trace som gör att beställare och mottagare kan följa sin leverans i realtid, ruttoptimering som förenklar hanteringen av stora mängder distrubutionsstopp på ett smidigt sätt, samt för möjligheten att följa upp statistik.

– Implementeringen av Opter har gått mycket smidigt. Vi har en kontaktperson från Opter med stor lyhördhet som väglett oss genom hela processen på ett strukturerat sätt, och även om vi precis har kommit igång med systemet är vi i det hela mycket nöjda. Supporten har exempelvis varit mycket snabb på att lösa de små saker som dykt upp så det känns väldigt tryggt. Nu ser vi med spänning fram emot på hur våra kunder ska reagera på de nya möjligheter vi nu har att erbjuda med PEX Bud, avslutar Patrik Johansson.

För mer information, vänligen kontakta:
Opter AB
Mattias Samuelsson
tel: +46 703 22 78 98
mattias.samuelsson@opter.com

PostNord
tel: +46 (0)10 436 10 10
press@postnord.com

Opter utvecklar och säljer mjukvara för effektiv transportplanering och kommunikation mellan alla aktörer i kedjan. Fler än 400 åkerier i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland och Island använder Opter för att säkerställa att deras verksamhet lever upp till marknadens krav, idag och imorgon. Opter har huvudkontor i Stockholm, drygt 40 anställda och en omsättning på 43 mkr. Läs gärna mer på
opter.com

Senaste nyheterna