Mohammed Hosin – ny utvecklare

2021-12-15

Mohammed är en nybakad högskoleingenjör som gillar både drama och Java. Hos oss på Opter jobbar han i team med mer erfarna utvecklare för att få rutin och bygga vidare på sin programmeringskompetens.

Mohammed Hosin, utvecklare

Java-kunskaperna har redan kommit till användning och Mohammed planerar att bredda sig tekniskt för att kunna bidra inom fler områden.

Hej Mohammed, är det något som har överraskat dig på ditt nya jobb?
– Det som överraskade mig mest är hur mycket kod som används för att bygga Opter. På KTH kan det hända att man skriver ganska mycket kod för ett projekt, men på jobbet är det en helt annan nivå. Men att lära sig hur allt hänger ihop och hur man underhåller koden är en rolig del av jobbet.

Vad gör du helst på fritiden?
–  Jag gillar att spendera tid med familj och vänner! Gå ut och käka något gott, eller kanske gå på gymmet med en kompis eller två. Jag tackar heller inte nej till att se på en bra tv-serie eller film. Favoritgenre är definitivt drama, men på senare tid har jag kollat mycket på fantasyserier.

Har du några dolda talanger?
– Jag är ganska duktig på att sitta still på en plats och kolla klart en hel säsong av en tv-serie på en dag. Det kanske inte känns som en talang men jag skulle säga att det ändå är ganska imponerande.

Är den här förmågan att sitta still något du kan ha nytta av i jobbet?
– Ja, det skulle jag säga. Med tanke på att programmering kräver att man sitter och arbetar med olika problem som kan uppstå är det viktigt att kunna sitta still. Och tröttnar man på att sitta så kan man alltid stå upp. Det är inte lika roligt som att sitta ner men bra för kroppen.

Varför tycker du att ska andra söka sig till Opter?
– För att Opter är Nordens ledande mjukvaruföretag inom transportsplanering och är ett stabilt företag att jobba för. Här finns möjlighet att jobba med intressanta tekniker och trevliga kollegor som är mycket duktiga inom utveckling. Ett bra team där alla bidrar med sin del, och det känns verkligen att jobbet vi gör hos Opter gör skillnad både för våra kunder och deras kunder.

Vill du också jobba med oss på Opter? Vi söker vassa .NET-utvecklare som vill vara med och utveckla nordens ledande mjukvara för transportplanering. Läs mer på Jobba-hos-oss.

Senaste nyheterna